Our first real American (basement)party
Hi everyone!
Normaal zou ik niet zo snel al weer een blog schrijven, maar we zijn vandaag voor het eerst naar een Amerikaans feestje gegaan!
Na anderhalve week in onze hall gechilled te hebben, hadden we dat wel even gehad. We wilden super graag naar een feestje, maar wisten niet met wie of waar feestjes zouden zijn. Gelukkig liepen we vanmiddag tijdens het avondeten langs een meisje uit mijn freshmen orientation group, Grace, en zij wist toevallig waar leuke feestjes waren! Ik gaf haar mijn nummer, zodat ze mij kon smsen waar we heen moesten.
Om elf uur gingen we op weg naar het feestje, die gelukkig off campus was, want als een feestje on campus is moet je heel erg oppassen met alcohol. Dat moet je ook als je off campus bent, maar dan krijg je alleen een boete. Op campus krijg je een boete én wordt je weggestuurd.
Natuurlijk konden we het feestje niet vinden, omdat Grace het niet heel duidelijk had uitgelegd. We liepen langs een huis en daar zaten drie mensen buiten. Wij vroegen: ‘Where's E court?' (of zoiets, ik heb geen idee hoe het officieel heet). Toevallig gingen zij ook naar dat feestje. E Court blijkt trouwens geen feestje te zijn, maar een hele buurt met alleen maar studentenhuizen, AWESOME! Zij namen ons mee naar een feestje. Toen we daar aankwamen zagen we al twee politieauto's staan. Ik ging daarom snel naar binnen met Amber, een meisje dat voor dat huis zat. Op de heenweg droeg zij alcohol in haar hand, dus ik was al best gespannen. Als de politie dat ziet, ben je de lul! Toen ik daar binnen aankwam leek het wel op een soort crack-huis, het was een grote benden en overal zaten en lagen mensen. Amber en ik gingen toen naar de basement, wat echt elk huis hier heeft! Daar is dan het echte feestje, omdat je het buiten niet hoort als er luide muziek wordt gedraaid in de kelder. Daar stond een dj-tafel, er waren zwarte muren met graffiti en er was één groot vat bier. Toen we naar boven liepen, probeerde het meisje dat het feestje gaf de ramen te bedekken met doeken. Ook deed ze het licht uit en zei dat iedereen stil moest zijn. Zo weet de politie niet dat er een feestje is en hebben ze ook geen reden om binnen te komen. De politie is natuurlijk ook niet gek, maar laat het soms gewoon gaan. Victoria en Carlijn waren nog buiten en ik was best gespannen, dus ging ook weer naar buiten. Mensen vinden je btw wel heel interessant als je zegt dat je uit Nederland komt! Toen ik buiten kwam waren er nog steeds twee politieauto's, dus we gingen naar een ander feestje. Toen we hier aankwamen, zei het meisje die het feestje gaf: iedereen moet naar de kelder! Die kelder zag er ook heel vet uit, echt zo'n rave-kelder. Het was hier best saai, dus gingen we snel weer weg. Amber ging toen naar huis, maar daarvoor zei zij nog tegen ons: ‘IK heb net gehoord waarom er zoveel politie is. Een crimineel verstopt zich ergens in deze buurt'. Ik dacht echt bij mezelf: oke, chill om te weten haha. Hierna gingen we naar een ander feestje. Het huis zag er precies hetzelfde uit als het eerste huis. We gingen weer naar de basement, die er weer super vet uitzag! Hier zijn we best lang gebleven en dat was echt lachen. Ze dansten echt super sletterig, maar er hing wel een super vette sfeer. We hebben niets gedronken, omdat we eerst wilden checken hoe snel de politie zou komen enzo. Om één uur gingen we weg, het liep toen al een beetje leeg. Feestjes zijn hier veel eerder afgelopen, maar beginnen ook al om half tien! Op de terugweg kwamen we weer langs het huis met de politie. We zagen de politieauto's niet meer, dus dachten dat we hier misschien nog konden feesten. Toen we naar binnen wilden gaan, scheen opeens iemand met een hele felle zaklamp op ons. Wij schrokken natuurlijk heel erg en het bleek ook een politie te zijn. Naast het huis waar wij naar binnen wilden, was namelijk ook een feestje aan de gang. De politie had dit feestje blijkbaar ‘gesloten' en iedereen die onder de 21 was gearresteerd. Toen we om ons heen keken, zagen we ook een paar volwassen mannen. Dit waren blijkbaar undercover agenten. Toen zijn we maar naar huis gelopen om energie te sparen voor morgenavond haha. Het was wel echt een grappig avontuur, zoiets heb ik echt nog nooit in Nederland gezien, het was echt heel grappig! Hopelijk worden de feestjes steeds beter, aangezien je ook steeds meer mensen leert kennen.
Er zijn ook een paar leuke internationals op de campus gekomen. De leukste komen uit Australië, Ierland en Schotland. Zij zijn zo grappig! We gingen helemaal praten over hun roommates. Nou, ik dacht dat mijn roommate erg was met haar Lord Voldermort-poster, het kan blijkbaar nog erger! Natalie uit Schotland heeft een roommate die drie bijbels en knuffeldieren heeft meegebracht. Toen Natalie in de nacht wakker werd, zag ze haar roommate in een stoel zitten en met haar knuffeldieren zien spelen. Hannah uit Ierland heeft echt de allerlelijkste roommate ooit, het is net een jongen! En het ergste is dat ze als profielfoto op Facebook een foto van een varken verkleed als kerstman heeft! Kan het nog erger? We hebben zo gelachen!
Ik was eigenlijk niet van plan nu al een blog te schrijven, maar anders zou ik vast al een hoop vergeten! Het wordt in ieder geval steeds beter hier (afgezien van de orkaan...)! Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn spannende party avonturen!
XOXO,
Julia
wat zijn dat voor nuthouses???
Ik vind het heel bijzonder, we zijn erg trots op jou.
Wat een mooie verhalen, heerlijk om te lezen dat je zo geniet. Wat kun je goed schrijven Julia, het lijkt wel een boek alles is helder en duidelijk we leven met je mee. Keep writing, have fun, X
Hoi Julia,
Ja, feestjes in de kelder. Als ik je moeder was zou ik zeggen, kijk alsjeblieft uit!! Maar ik ben je moeder niet. Wat leuk toch om die mee te maken. Jullie zijn echt zo'n geweldige en jongere en nieuwere generatie! Je verhalen doen me zo denken aan Amerikaanse films, heel spannend. Groeten,
Beatrix Proost
Ik heb je site maar gebladwijzerd want anders moet ik steeds op je feestboek helemaal naar beneden scrollen om je site link te vinden :P Ik vind het echt geniaal wat je zegt over die roommates, niet vergeten dat je in amerika bent, waar alle mensen nog gekker zijn als mij xD haha scotten zijn inderdaad lachen en ieren drinken erg veel dat je t alvast weet ghe ghe. Het lijkt wel net of er overal politie was, lijkt me enger dan die gekke mensen :S maar ja als je maar niet on campus gepakt word zal t allemaal wel meevallen, dat gespannen zijn zal vast snel wegzakken. Ik hoop dat je veel vrienden gaat maken daar! x